Floarea-soarelui

În prezent Syngenta deţine cel mai performant portofoliu de hibrizi de floarea-soarelui. Peste 30% din suprafaţa din Europa cu floarea-soarelui este cultivată cu hibrizi Syngenta.

Programele de ameliorare şi testare desfăşurate de Syngenta sunt concentrate în direcţia creării de genotipuri productive, printr-o selecţie cât mai riguroasă a acelor hibrizi perfect adaptaţi condiţiilor pedoclimatice din ţara noastră. Performanţa hibrizilor este confirmată an de an în câmp, iar fermierii sunt impresionaţi de capacitatea de producţie a hibrizilor şi în special de masa hectolitrică.

An de an remarcăm o creştere a segmentului de hibrizi din categoria high oleic. Syngenta are în portofoliu hibrizii Colombi şi NK Ferti, care au un conţinut de ulei ridicat şi prezintă avantajul că sunt hibrizi care oferă producţii mari, constante.

Syngenta este prima companie care a introdus în România hibrizii IMI şi are la ora actuală cel mai bogat portofoliu.

Tehnologia IMI conferă foarte multe avantaje. După cum ştiţi, cea mai mare problemă în cultura de floarea-soarelu este combaterea buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate, precum şi a parazitului Orobanche, parazit care se extinde an de an. Syngenta oferă cea mai variată gamă de hibrizi IMI, cu potenţial de producţie foarte ridicat.

În ultimii ani, pagubele produse de dăunători în cultura de floarea-soarelui au crescut semnificativ, având un impact major asupra densităţii şi implicit a producţiei. Răţişoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) şi viermii sârmă(Agriotes spp.) sunt principalii dăunători din cultura de floarea-soarelui, plantele fiind sensibile în primele faze de vegetaţie.

Catalog Culturi de Camp

Prognoza agrometeorologică

Prognoza agrometeorologică

Serviciul de prognoză meteo AgriCast vă permite să luați cea mai bună decizie privind momentul oportun aplicării produselor de protecția plantelor.

Mai multe detalii