Syngenta en UNIVEG werken samen aan duurzame productie van groenten en fruit 

Syngenta maakt vandaag bekend dat het een samenwerkingsovereenkomst is aangegaan met UNIVEG uit België, een mondiale leverancier van verse producten. De beide ondernemingen zullen nauw samenwerken in het ondersteunen van groente- en fruittelers om aan de eisen van supermarkten in Europa, Afrika en het Middenoosten aangaande duurzame productie te voldoen.

 

Deze overeenkomst met UNIVEG zal een door Syngenta geleide training omvatten voor de invoering van Integrated Pest Programs (geïntegreerde teeltmethoden die het gebruik van chemie tot een minimum beperken) en het veilig toepassen van gewasbeschermingsproducten. Verder zullen telers toegang krijgen tot Syngenta-programma‟s ten behoeve van de duurzaamheid als Heliosec® en Operation Pollinator®. UNIVEG zal namens de supermarkten de producten aankopen van telers die bij het project betrokken zijn en de naleving van het programma door hun telers verzekeren.

 

De samenwerking borduurt voort op proefovereenkomsten tussen UNIVEG en Syngenta, inclusief een zeer succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven en de telers van Italiaanse druiven.

 

Martin Kodde, Head of Food Chain Engagement EAME bij Syngenta zei: “We zijn erg verheugd dat we deze overeenkomst kunnen aangaan met UNIVEG. Met dit bedrijf delen we onze toewijding aan duurzaam geproduceerd, hoog kwalitiatief, veilig en betaalbaar voedsel. Door samen te werken zullen we plaatselijke telers door geheel Europa, Afrika en het Middenoosten ondersteunen bij het voldoen aan de eisen van supermarkten en consumenten en daarmee toegevoegde waarde voor hun business realiseren.”

 

Back to top